Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Sälja butikshyllor för att avveckla aktiebolag

Då det blir dags att avveckla aktiebolag kan det kännas trist att kasta inredning från butiken. Detta särskilt då det handlar om butikshyllor och annan inredning som håller hög kvalitet. Finns det tid till det kan det vara klokt att se på möjligheter för förlängt liv för möblerna och ställen som fortfarande har något att ge.

Förbereda att avveckla aktiebolag

Det finns viktiga saker att förbereda då du ska avveckla aktiebolag. Om bolaget inte är i vilande form måste det bli det innan du kan sälja för likvidation. Även om du inte väljer snabbavveckling och själv sköter likvidationen ska den förberedas med flera steg.

Du måste se till att bolaget enbart existerar som pengar på ett konto och papper. När detta är klart är det enklare att lägga ner. Butikshyllorna måste alltså säljas eller ges bort. Men hur ska du hitta köpare eller någon som kan tänka sig att komma och plocka upp butikställen?

Börja alltid online

På nätet kan du alltid hitta någon som vill köpa det som du vill sälja. Det är lättare än någonsin att bli av med prylar som inte verkar ha någon marknad. Du kan ta en titt i annonsforum och se om någon eftersöker butikshyllor. Det kan ju finnas en ny butik som är på gång och som gärna sparar pengar på att köpa begagnade butikshyllor i gott skick.

Själv kan du lägga ut annonser på annonsplatser såväl som i forum. Ju snabbare du kommer igång med detta, ju snabbare kan du bli klar med försäljning av butikshyllor så att du kan avveckla bolaget och lägga det hela bakom dig.

När ingen vill köpa dina butiksställ

När du inser att det inte finns köpare för dina butikshyllor och produktställ kan det vara så att de helt enkelt har blivit för gamla och slitna för att någon ska vilja betala för dem. I det här läget kanske du inser att det bara blir att slänga men det är ju också en hel del arbete med detta.

Du kan försöka erbjuda inredningen gratis till den som kommer och monterar isär och forslar bort. Det här kan vara ett bra sätt att spara tid och pengar på. Du får förvisso inte betalt för inredningen men du behöver heller inte betala för att få iväg den från lokalen som du nu måste lämna.

En väl planerad avveckling

Oavsett varför du ska avveckla aktiebolag är det alltid en fördel att jobba med en bra plan för detta. Så snart som du har bestämt dig för att lägga ner verksamheten bör du tänka framåt. Att vänta till sista stund med att försöka sälja butikshyllor är inte smart.

Om du väntar för länge kan det leda till att du helt enkelt själv får köra inredningen till soptippen. Om du börjar i god tid kan du istället få pengar för den. Se alltså till att skapa en god plan för din avveckling och följ den för att effektivisera likvidationsprocessen.

10 Feb 2021