Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Trådprodukter för näringsliv och industri

Idag tillverkas det trådprodukter som ska användas inom industri och näringsliv som viktiga byggkomponenter eller som möbler.

Man behöver inte anstränga sig för att finna produkter som är gjorda av tråd. Det går att skapa galler, möbler och komponenter för industriprodukter av tråd. Tråden kan vara av olika tjocklek och kvalitet beroende på de trådprodukter som ska tas fram. Svenska verkstäder har numera maskiner som kan klara av allt från bockning till trimning av tråd. Komponenter tillverkas snabbt och montering av nätverk görs både för hand och med hjälp av komplicerade automatiska processer.

Galler för säkerhet och industri
När man ska ta fram galler så handlar det ofta om komponenter som ska användas i säkerhetssyfte. Det kan till exempel vara så att man ska skapa väggar och dörrar som ska användas i förråd. För att hålla tjuven på avstånd så måste man tänka på hur konstruktionen kommer att stå emot inbrottsförsök. För en dörr så är detta särskilt kritiskt eftersom man får svagare punkter vid fästen och där lås ska sitta. Ibland utnyttjar man särskild teknik för att få fram trådprodukter som är ihåliga och som erbjuder flera lager av säkerhet för att stå emot det allra mesta. Man kan ju även behöva gallerformationer som inte ska användas som vägg eller dörr. Det kan till exempel vara så att man behöver järngaller för gjutning av betongplattor, eller att man ska ta fram andra trådkomponenter som ska användas för moderna byggen.

Möbler för näringsliv
De gallerprodukter som de flesta kommer i kontakt med dagligen är möbler som används i butiker och på kontor. Man kan till exempel ta fram vackra produktställ genom att bocka tråd och sedan efterbehandla delarna med färg för ett tilltalande utseende. Det att man kan använda sig av metalltråd för att tillverka butiksinredning är verkligen en stor fördel. Metall är ett material som erbjuder slitstarkhet samt möjligheten att anpassa delar på ett sätt som ger en flexibilitet. Hyllsystem kan ändras om i enlighet med behov och displayställ kan inkludera fixturer för belysning vilket leder till en effektivare display av varor och tjänster. Inredning som tillverkats av tråd är också enkel att underhålla och detta oavsett som den står inomhus eller utomhus.

Ytbehandling och montering
Man kan förstås välja att jobba med metalltråd som redan har ett korrosionsskydd och ett utseende som inte kräver någon särskild efterbehandling. Detta blir dock lite dyrare än att välja material som kräver viss ytbehandling för att få rätt egenskaper. Det är ganska vanligt att man svetsar trådprodukter som en del av monteringen. Detta görs manuellt eller med hjälp av en robotsvets som kan jobba på ett mycket precist sätt. Då man ska svetsa som en del av efterbehandlingen så är det viktigt att detta görs på rätt sätt. Att slipa bort svetsfog är tidskrävande och det kan leda till att slutprodukten inte blir så hållbar som man hade tänkt sig. Ibland måste man svetsa och montera på plats och då kan det vara bra att jobba med en verkstad som klarar av att jobba mobilt för att möbler, väggar, dörrar och andra komponenter snabbt ska komma på plats och bilda färdi