Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Klädställ

Olika sorters klädställ

Innan man beslutar sig för en viss klädställning IKEA annonserar om så kan det vara klokt att ta en titt på lite olika design och form. Det finns nämligen många olika sorters klädställ och oavsett om man behöver stället för en butik eller i hemmet så är det inte så dumt att ta reda på mer om de varianter som finns innan man beställer. När det rör sig om butiksinredning så är det ju extra viktigt att man använder sig av ställ som erbjuder hög funktion samt den estetik som krävs, men även hemmets klädstång bör vara av hög kvalitet och fin att se på. Ska man ha en klädhäst stående i rummet så kan det också vara bra att tänka på hur den är konstruerad och hur lätt det blir att flytta på den. Dessutom så ska man tänka på det där med material. När man ställer en ställning av stål som inte är rostfritt bredvid en steamer som används flitigt på plats så kan man ju räkna med att stället förr eller senare kommer att mista sin glans.

Klädställ i olika material

Det blir allt vanligare med klädställ av metall. Om man ser på det sortiment som butiker som Rusta erbjuder så blir det tydligt att metallen är det material som många föredrar. Det här har olika skäl men framför allt så är det förstås så att metall är ett otroligt vackert material som man kan ytbehandla på olika sätt för att få effekt. Metallen erbjuder även den styrka som man vill ha både hemma och i en butik. När man hänger kläder på klädställningar så är det ju inte som med en skyltdocka som folk normalt sett inte rör vid. Klädställningen ska klara av att folk drar och rör vid den dagen lång. Hemma så kanske man inte behöver samma styrka men det betyder inte att man kan nöja sig med lägre kvalitet.


Andra material som man kan skapa klädhängare av är trä och plast. Trä kan vara väldigt vackert men är inte alltid lika praktiskt som metall. Det finns förstås klassiska varianter av klädställ som till exempel den ställning man ofta har i en entré där man vill få plats till saker som hattar och halsdukar och inte bara till jackor och andra överplagg. Plastvarianter kan också erbjuda styrka och stabilitet och plast är ett material som är lätt att hålla rent. Nu är det inte så vanligt med ställningar av plast men däremot så ser man ofta att den design som används för butiker och hem inkluderar delar som är av plastmaterial.

Klädhästar

En klädställning som uppskattas av många är klädhästen. Det här är en ställning som påminner lite om en häst och det är därför som den har fått namnet klädhäst. Klädhästar kan vara med eller utan hjul och är för det mesta gjorda av metall. De går att ställa in i garderober eller i vanliga rum och kan användas för att hänga kläder såväl som andra saker som förvaringssystem. Klädhästarna finns i olika storlek och kan fungera som ett fint komplement till den klädförvaring som man redan har. Det är dock viktigt att man väljer en klädhäst som håller hög kvalitet så att man inte får problem med en skev ställning där kläderna hela tiden glider av och faller till golvet. Om man tänker sig klädhästen som en klädställning barn kan tycka om så ska man tänka igen. Det här är ingen klätterställning och även hög kvalitet kommer att ge vika för barn som testar regelbunden gymnastik på ställningen.

Skräddarsydda system

För butiker som jobbar med professionell butiksinredning med skyltbyster och torsos så är det viktigt att all inredning går ihop på ett bra sätt. För att lyckas behålla en snygg interiör så kan man behöva skräddarsy hängsystemen. Det här kan man göra genom att vända sig direkt till en leverantör av klädställ som kan ta fram unika mått så att man får klädställningar som passar perfekt in i den befintliga butiken.