Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Charmiga begagnade butikshyllor

Det är klart att det kostar en slant att renovera en butik, det kan det vara svårt att komma ifrån. Samtidigt så kan man ju inte behålla de möbler som kanske fanns på plats då man köpte eller bestämde sig för att göra om bara för att det här blir billigast. Har man fel typ av butikshyllor så kan detta innebära att det blir svårt för personal att jobba på ett bra sätt, och även att kunder inte trivs. Om kunderna inte trivs så säljer man ju inte som tänkt och då har man verkligen inte tjänat på att spara på inredningen. Nu kan man förstås handla begagnat och få en charm som är alldeles unik. I varje fall om man har en känsla för vad som fungerar och vad som inte gör det.

Trähyllor kan vara passande för vissa butiker, även om de inte alltid är det mest praktiska alternativet.

Butikshyllor av trä

En del tycker att trä är helt värdelöst som material för butiksinredning för att det så lätt skadas av vatten och repor. Andra tycker att det här är det vackraste som man kan ha i en butik just för att det förändras av slitage och för att man ganska enkelt kan snygga till med färg och lack. Det finns absolut butiker som kan tjäna på begagnade butikshyllor av trä för att det förstärker den atmosfär som man vill skapa. Exempel på den här typen av butikslokaler är:

  • Butik för vintage kläder
  • Apotek
  • Optiker
  • Café
  • Kryddbutik

När man vill ge en naturlig känsla där det är okej att hyllorna har färg som skrapats av så kan trä vara det allra bästa valet. Man får dock vara förberedd på att det kanske kräver att man själv kavlar upp skjortärmen och börjar sandpappra.

Unika hyllor av metall

Det går även att få unika hyllor för butiken av metall. Numera så är det rätt vanligt att se inredningar som glänser och blänker år ut och år in då de är gjorda av rostfria metaller som är enkla att ta hand om. När man finner begagnade hyllor som passar in i det egna stilkonceptet så kan metallen vara en verklig välsignelse då den är så enkel att hålla snygg. Om hyllorna inte har repats så måste man ju inte göra någonting annat än att välja det upplägg man vill ha och montera in inredningen så att den passar storleken på lokalen.

Kompromissa eller inte…

Om man ska kompromissa eller inte beror förstås på många olika saker. Har man inte budgeten som krävs för nya butikshyllor så kan begagnade möbler bli det som fungerar allra bäst som start. Tänker man bara på ett smart sätt så kan man skaffa system som går att anpassa och som ger ett charmigt och fint intryck trots att de redan har använts på annan plats och i annat syfte.

Plåthyllor till butiken

Idag är det mycket som ska bockas för att få sin slutgiltiga form och för att bli klart för montering. När man bockar plåt så är det mycket som ska stämma och många gånger så handlar det om tyngre projekt där man tar hjälp av robotar som kan lyfta och mata metallstyckena. Professionell plåtbockning går att finna på olika håll i Sverige. Man kan se att regioner som Gnosjöregionen erbjuder en viss styrka i och med att det här finns en samling av olika slags metallföretag som kompletterar varandra och som kan ställa upp med legotjänster då detta blir nödvändigt för att ro ett projekt i hamn på bästa vis.

Glas- och plåthyllor ger ofta en känsla av modern design och passar i vissa fall bättre är trähyllor. Plåthyllor är vanligtvis en kostnadseffektiv inredning som tål slitage på ett föredömligt sätt. Det är lätt att hitta begagnad butiksinredning i metall, men inte så ofta i trä.

Plåtbockning för butiksinredning

För butiksinredning så behöver man ofta bockade plåthyllor och här är det inte ovanligt med stora projekt där det krävs precision samt snabbhet. Detta kan verkstäder erbjuda genom att jobba med teknik och stor kunskap. Dels så ser man till att kunna erbjuda plåt som är behandlad och redo för sitt syfte och dels så kan man ta fram delar och komponenter i enlighet med de krav som finns. Nu kan det förstås vara så att riktigt bra verkstäder snabbt blir uppbokade och då gäller det att vara ute i god tid. I och med att svenska metallverkstäder erbjuder plåtbockning som är så pass professionell så får man ju även förfrågningar från andra länder. Man kan säga att svensk tillverkning fortsatt är synonym med kvalitet och pålitlighet.

Stansning och bockning med robotar

När det ska bockas och stansas stora stycken plåt så blir det ganska jobbigt för en operatör att lyfta dessa. Det här särskilt om det rör sig om flera hundra, eller kanske flera tusen, komponenter. Själva bockningen kan vara nog så enkel så det kanske bara är en kant som ska böjas till med hjälp av en kantpress men det hjälper ju inte operatören som helst lyfter skrot på gymmet och inte på arbetsplatsen. Med en robot så får man den lyftkraft som man har behov av. Roboten styrs av operatören som drar nytta av speciella program som gör det möjligt att synka robotens rörelser med bockningsmaskinens. Det här blir särskilt viktigt då man kanske måste mata plåten in och ut i olika vinklar. I de fall då hela bockningsprocessen sker inuti bockningsmaskinen så används roboten för ett enda inmatningstillfälle i början av tillverkningsprocessen.

Färdigbockade plåtar

I vissa fall så måste man inte ha skräddarsydda mått och då kan man kontakta företag som har färdigbockade plåtar med de mått som man behöver. Det här kan vara aktuellt då det kanske handlar om inredning och möbler som håller en standarddesign. Med plåtbockning så klarar man det allra mesta i varje fall i Sverige där man har den senaste tekniken och hundratals år av erfarenhet till sitt förfogande.