Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Butiksinredning för en säljande miljö

Butiksinredning ställer höga krav på slitstarka material som på bästa sätt kan visa upp och sälja produkter.

Butiksinredning kan se ut på många olika sätt beroende på typ av butik och val av koncept, men gemensamt för alla är behovet av smarta lösningar och starka material för att på bästa sätt organisera och visa upp produkterna. Genomtänkt butiksinredning innebär val som både håller hög kvalitet och motsvarar butikens image så att inredningen bidrar till att tilltala kunderna. Vare sig det handlar om displayställ, hyllor eller diskar krävs inredning som både ser snygga ut, tål slitage och håller för många års användning.

Mångsidiga material
När det kommer till material som kan formas på många olika sätt och skapas med olika färger och stilar är metall bland de bästa. Tack vare dagens teknik kan detta starka material formas till lätta och snygga ställ eller hyllor och dessutom till mycket lågt pris. Hyllor och ställ i olika storlekar anpassade för stora och små produkter kan skapas i en variation av form och färg som ser snygga ut utan att dra uppmärksamheten från själva produkten som ska säljas. Dessutom finns en mängd olika ytbehandlingar som stärker inredningsdetaljerna och håller dem snygga länge.

Produktionsprocessen
Vilken metod som används till att ta fram en specifik produkt beror på flera faktorer, såsom storlek och tjocklek på produkten. För en produkt som ett displayställ är trådbockning ett mycket användbart sätt att skapa ställ som är nätta men starka och som kan ha mycket varierad design. Trådbockning innebär att man böjer till metalltråd och på så sätt kan skapa alla möjliga former. Det finns olika typer av tråd, såsom koppar, järn och olika typer av stål. Gemensamt för dem alla är att trådformen gör dem mycket flexibla och lättarbetade. En gång i tiden tog trådbockning mycket lång tid, då en smed var tvungen att manuellt ta fram metalltrådar av olika tjocklek. Men idag, tack vare modern Cnc-teknik där datorer hjälper till i produktionsprocessen, kan en modell av till exempel en hylla snabbt produceras i många exemplar till mycket låg kostnad. Läs mer om produktion av butiksinredning på www.gnosjoregion.se.

Yta och färg
Det finns många olika ytbehandlingar som ser till att inredningen inte bara ser snygg ut när den är helt ny, utan även med tidens gång behåller sin glans och motstår det slitage som oundvikligen sker i butiksmiljö. Metall som material är känsligt för fukt och därför krävs alltid någon form av behandling för att undvika att produkten rostar. Galvanisering är en sådan behandling som lämpar sig perfekt för inomhusmöbler. Ett tunt lager zink appliceras på metallen och detta skapar en skyddande hinna, både mot rost och mot repor. Även lackning kan användas som ett sätt att både skydda och ge snygg glans, och där kan man även leka med färg. Framförallt pulverlackering ger stor möjlighet till att skapa specifika nyanser vilket är användbart för butiker som vill skapa en unik inredningsmiljö.Oavsett typ av butik finns det idag många möjligheter att skapa produkter av metall som både garanterar snygg design och funktionalitet, och som kommer hålla även efter målning.