Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Bli av med produktställ för att likvidera ab

Vem vill köpa produktställ som är begagnade? Det finns faktiskt många som kan vara intresserade. Om du ska likvidera ab är det inte så svårt att få in lite pengar för ställen som fortfarande håller god kvalitet. Men det gäller att göra detta i god tid. Särskilt om du vill sälja ab för snabbavveckling.

Likvidera ab snabbt och effektivt

Det kan ta lång tid att likvidera ab. Särskilt om det fortfarande är verksamt och det finns möbler såväl som lager kvar. Det första du måste göra är att avveckla själva verksamheten och se till att alla skulder är betalda samt att kunder har betalat sina räkningar.

När detta är gjort kan det vara dags att likvidera ab. Fast hur blir du av med produktställ och annat som finns kvar på ett snabbt sätt? Det finns flera vägar att gå. Ibland kan det vara så enkelt att närliggande företag vill ta över det som finns i din verksamhet för en vettig peng.

Annonsera ut produktställen online

Det är givet att nätet kan fungera fint för att snabbt sälja begagnade produktställ. Här finns det flera forum som kan bli relevanta. Det finns forum som är särskilt till för köp och sälj. Det finns också sociala medier med grupper som har den här typen av intresse.

Börja med att ta reda på var det är värt att annonsera och lägg sedan ut information om vad som säljs och hur man kan komma i kontakt. Det här bör vara tillräckligt för att bli av med ställen på kort tid.

Ge bort ställen som välgörenhet

En annan väg att gå kan vara den som handlar om välgörenhet. Det kan ju finnas verksamheter och skolor omkring företaget som verkligen skulle behöva den här typen av möbler. Om de kan få dem gratis eller för självkostnadspris är det ju verkligen en hjälp.

Många gånger vet personal och vänner om var det skulle uppskattas med gratis produktställ. Det är bara att kasta ut frågan för att få napp. Det är förstås skönt om de som ska ta ställen kommer och hämtar. Då slipper du lägga ut pengar på logistik för detta.

När man ger bort butiksinredning gratis så är det skäligt att den som får möblerna sörjer för leverans. Detta även om du ger bort i välgörenhetssyfte.

/hylla-med-ljusinslapp.jpg

Allt ska vara väck inför avvecklingen

Det går inte att avveckla ab innan allt är väck. Om du ska likvidera ab med snabbavveckling så måste du se till att det bara finns som papper och pengar. Ingen bolagsservice kommer att köpa ab för avveckling om detta inte är gjort.

Det gäller alltså att komma igång så snart som möjligt för att spara tid. En avveckling kan bli en långdragen process. Detta särskilt när bolaget fortfarande har ägodelar som produktställ som inte har avyttrats på ett smart sätt.

4 Apr 2022