Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Trådbockning lägger grunden för vackra displayställ

Med avancerad trådbockning är det möjligt att tillverka riktigt fina produktställ. Metallen är ett material som lämpar sig väl för hyllor som ska finnas i och utanför en butik. Men metallen är ju också rätt så svårt att forma. Fast inte med moderna maskiner som bokar i enlighet med den plan som finns!

Trådbockning med perfekta resultat

Tiden då en metallsmed var tvungen att sitta, eller stå, och slå mot metall med hammare för att forma den är sedan länge över. Idag ser en metallverkstad helt annorlunda ut. Det kan till och med vara svårt att inse precis vad som händer i en bockningsmaskin då den ser ut som en stor låda.

Men det händer helt fantastiska saker i bockningsmaskinerna och trådbockningen är viktig. Den lägger grunden för riktigt fin inredning i butiker såväl som för funktionella möbler för kontor och hem.

I och med att det går att skapa en plan för en möbel och sedan låta en maskin följa denna plan är det inte så svårt att få till avancerad design på kort tid. Det är något som butiker över hela landet drar nytta av. Displayställen är ju en självklar del av butikens utrustning och de måste vara välgjorda och stadiga.

Estetiken får också betydelse

Men vi får inte glömma bort att det inte bara är väl fungerande trådbockning som ger produktställ som både personal och kunder blir nöjda med. Ett displayställ måste också vara fint att se på. Det blir det med olika metoder för ytbehandling som till exempel pulverlackering.

När trådbockningen är genomförd går det att ytbehandla för att få en särskild färg eller för att öka glansen. Ytbehandlingen är också viktig för att stället ska klara mer. Det kanske ska stå utomhus och då får det inte börja rosta bara för att det regnar med jämna mellanrum.

Lack ger en vacker yta som passar mycket bra in i butiker men faktiskt också på andra platser. När möbler tas fram med trådbockning är det inte så ovanligt att man väljer att skapa en yta som glänser. Det här ger en attraktiv känsla.

Stadiga ställ som håller länge

Att ta fram produktställ med trådbockning är smart. Det här ger ju inredning som det går att lita på. När konstruktionen är välgjord kan samma ställ användas år ut och år in utan att börja se slitet ut. Det står stadigt och kan därmed användas även för lite känsligare produkter.

Även om det kan kosta lite mer att investera i de bästa displayställen av metall kan det vara det väl värt. De här ställen går ju att använda på ett flexibelt sätt för många olika kampanjer. De behöver inte servas på samma sätt som ställen av trä och går väl ihop med annan inredning som finns i lokalen.

7 Jan 2020