Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

En steamer är en viktig del av butiksinredningen

Kläder i butiken ska kännas nya och fräscha. Om du ser plagg som är skrynkliga kanske du drar dig för att ens prova. Men hur kommer det sig att kläder ser så nya ut trots att många har testat före dig? Ett svar är apparaten som borde vara en del av butiksinredningen i varje seriös butik, nämligen en steamer!

Vad är en steamer?

En steamer har samma syfte som ett strykjärn. Den kommer att fräscha upp tyger med varm våt luft. Vattenångan gör att skrynklor rätas ut och att tyger ser finare ut. Steamern är ofta byggd för att vara enkel att hantera. Här behövs det ingen strykbräda att pressa tyget mot.

I en butik behövs det inredning som är till för att hålla det rent och fräscht. Det finns stegar som gör att man kan nå hyllor längre upp och så använder sig personalen av olika verktyg för att se till att allting är på sin plats. Steamern ser till att plaggen som säljs aldrig börjar sloka och se vissna ut.

Vikten av inbjudande kläder

Förhoppningsvis är det så att kläderna som finns i butiken är så pass attraktiva att kunder för det mesta köper det plagg som de provar. Då är omsättningen så pass aktiv att man inte hela tiden måste städa upp och snygga till plagg.

Men det är förstås så att kunder kan testa kläder för att hitta rätt storlek. På vägen till rätt storlek går de kanske igenom två eller tre plagg. Dessa plagg kommer att skrynklas av hanteringen. Skrynklorna måste rättas ut för att plagget fortsatt ska se inbjudande ut.

Lätt att steama kläder

En steamer kräver som sagt ingen tung strykbräda. Det bara att föra den över tyget för att snygga till det. En tröja som hänger på en galge kan alltså fortsätta att hänga på galgen medan du för steamerns mynstycke över de delar som har blivit lite satta och skrynkliga.

För personalen i butiken är det enkelt nog att hantera många kläder på detta vis. Då dessa antagligen hänger upp är det ju bara att gå mellan de olika klädställen och snygga till. Detta kan göras med jämna mellanrum. Att ånga kläder är skonsamt. Det är inget som får plaggen att se slitna ut.

Viktigt att hitta rätt modell

Nu finns det lite olika modeller av steamers och det är viktigt att välja rätt sort. Det går att köpa steamer för hemmabruk. Den kostar som regel lite mindre än den som är gjord för butiker och offentliga miljöer.

För att steamern ska fungera på rätt sätt i butiken är det viktigt att den är flexibel och enkel att jobba med. Den ska lämpa sig för många olika tyger och bör också ge snabb användning. Butiker som specialiserar sig på butiksinredning och viktiga verktyg för butiken med kläder har steamers som ger det stöd som behövs för att hålla alla typer av plagg snygga.

19 Nov 2019