Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Har ett lagerbolag använts tidigare?

När du vill köpa ett lagerbolag är det viktigt att ta reda på att det verkligen rör sig om ett lagerbolag. Det innebär ett bolag som inte har varit i bruk tidigare. Det har bara registrerats men har till exempel inte ett verkligt namn. Lagerbolagets namn består av ett påhittat namn och nummer i en serie som du ändrar på då du köper det.

Vem köper du lagerbolag från?

Det här är en mycket viktig fråga och den får betydelse då du vill köpa lagerbolag. En bolagsservice som erbjuder färdiga aktiebolag som är vilande får inte hitta på att det rör sig om lagerbolag då det egentligen handlar om annat. Om de gör det kan de snabbt förlora sitt tillstånd för att bedriva den här typen av verksamhet.

Ett tips är att se till att köpa från en seriös aktör. De ska ha gott rykte och bör ge tydlig information. Priser på lagerbolag skiljer sig inte så stort mellan olika bolagstjänster. Men servicen är inte alltid vattentät. Var med andra ord noga med vem du köper från för att säkra dig om att det är ett lagerbolag som inte har varit i drift tidigare.

Men är det inte bara en fördel om bolaget finns sedan tidigare?

Det är en fördel när ett bolag redan är registrerat och kan användas från dag ett för det administrativa som att ställa ut räkningar. Men om du tänker jobba med produktställ och butikshyllor och tänker att ett ab som redan finns är en bra lösning är det kanske ett företag som är igång som du vill köpa.

Det är en helt annan sak att köpa ett företag som är verksamt. Då kan du även köpa inventarier och du kan få kunder med på köpet. Det är alls inte som att köpa ett lagerbolag som du måste registrera med namn. Lagerbolaget är mycket billigare och enklare att komma igång med.

 

Det är klart att det kan finnas lägen då du kanske vill investera mer och ser fördelar med att köpa ett bolag som redan är i drift. Men det vore felaktigt att jämföra detta med lagerbolaget. Ett lagerbolag är en blank sida. Det är en lösning för dig som vill starta ditt bolag och bygga det från botten och upp.

En smidig företagsstart

En anledning till att många väljer lagerbolaget för att komma igång med sin verksamhet är att det går fort. Du behöver inte vänta på svar från Bolagsverket. Dessutom kan det vara väldigt enkelt att få det hela fixat då du använder ett formulär online. Så snart som aktiebolaget är ditt har du organisationsnummer och då kan du jobba på riktigt. Det här är smidigt.

Om en bolagsservice jobbar professionellt med att sälja lagerbolag och har goda recensioner behöver du inte oroa dig. Deras bolag kommer inte att ha varit i drift tidigare. Men om du är osäker är det ju bara att kontrollera företagets organisationsnummer. Det tar inte lång tid.

17 Dec 2019