Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Fördelar med höj- och sänkbara butiksdiskar

På ett kontor vet vi att många föredrar att jobba vid skrivbord som går att höja och sänka. Men det är inte alla som tänker på att även bra butiksdiskar kan ha denna egenskap. Det kan ju verka som att man alltid behöver samma höjd på en disk där betalning och konsultation sker.

/butiksdisk-med-guldfront.jpg

Höj och sänkbara butiksdiskar är bra för ergonomin

Till skillnad från ett kontor så är utgångsläget i butiken ofta det stående. Vi förväntar oss en butiksdisk som vi kan stå vid då vi betalar eller ber om hjälp. Det betyder att den som jobbar vid kassan får stå mycket.

Det är viktigt att inte sitta för mycket men att stå hela dagen lång kan också bli skadligt. För ergonomins skull är det verkligen en fördel att välja butiksdiskar som går att höja och sänka. Då går det att få en ännu högre höjd när det passar och tvärtom att sänka disken så att den blir som ett vanligt bord för sittande arbete.

Det kan vara skönt att sitta ner för samtal

I butiker där man ofta har lite längre samtal med kunder är det verkligen en fördel med butiksdiskar som går att sänka. Då går det ju att ta fram stolar och sitta omkring disken som ett bord. Det här är en flexibel typ av butiksinredning som definitivt kan påverka försäljningen på ett positivt sätt.

När konsultationen är över går det att höja butiksdisken igen för att få en helt annan känsla. Ibland kan det ju vara så att man med mening låter den vara i högre höjd för att det inte ska bli tal om alltför långa samtal och den typ av rådgivning som det egentligen inte finns tid för.

Bra att kunna jobba på ett flexibelt sätt

Det är också en fördel att själv kunna ställa in höjden på butiksdisken för att jobba på ett flexibelt sätt. När det går att höja bordet upp och ner så går det också att finna den perfekta höjden. Den kan vara olika för olika anställda och då blir det lättare att samsas om samma disk.

När disken styrs med en motor så är det inte alls svårt att justera. Modern teknik gör det till och med möjligt att ställa in specifika värden för olika personer eller situationer. Då behöver man bara trycka på en knapp för att disken själv ska flytta sig till rätt läge.

Det här är ju väldigt praktiskt och absolut en tillgång i många butiker. Det gör det roligare och hälsosammare att jobba i lokalen och kunder kan också få en helt annan känsla av den personliga service de får vid butiksdisken.

28 Apr 2022