Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Fördelar med klädställ

Det är ingen tillfällighet att butiker i stor utsträckning väljer att använda klädställ för att visa upp kläder. Med ställen så blir det lättare för kunder att komma åt och se närmre på de kläder som säljs. De fungerar fint tillsammans med skyltdockor och torsos för att visa upp sortiment, färger och mer. Dessutom så är system för att hänga upp plagg viktigt då du vill ge känslan av att butiken har mycket att erbjuda utan att det blir rörigt.

 

Här är några av de främsta fördelarna med klädställ.

Klädställ är lätta att flytta på

Butiksinredning ska vara enkel att hantera. Klädställen flyttas oftare än torsos och skyltbyster. Precis som displayställ så är det viktigt att ställen för kläder inte är för tunga. Anställda som ska flytta omkring på ställen för att städa och göra om i butiken måste klara detta utan att riskera arbetsskador.

Det finns varianter med hjul som kan låsas och sedan öppnas igen då stället kan flyttas på. Moderna material ser också till att användningen blir smidig. Det är en dröm för den som har som uppgift att sortera och placera ut varor och kläder på ställen.

Tid är pengar

När kläder som ska presenteras och säljas i en butik förblir snygga så spar det tid. Då anställda slipper snygga till kläder som blir rynkiga för att de inte hänger på ett bra sätt så är det en stor fördel. Med moderna klädställ så slipper man också vika kläder. Det går snabbare att hänga upp både då kläderna just har kommit in och då de ska placeras ut igen efter en tur till provrummet.

Mer plats i butiken

Alla typer av produktställ måste erbjuda gott om plats utan att ta plats. Det är en ekvation som inte alltid går ihop. Men med ett bra klädställ så går det att få plats med många plagg utan att det ser för kompakt ut. Det blir mer plats på golvet och också luftigare i lokalen. Det kan få stor betydelse för hur försäljning fungerar och hur kunder upplever butikslokalen.

Mer kläder ger mer sälj

Då det går att få plats med fler plagg så kan det också leda till att det säljs mer i butiken. Kunder upplever att det finns mycket att se och kommer kanske oftare. Dessutom så blir det ju lättare att erbjuda fler storlekar och versioner då de får plats på ett smart sätt.

Det är viktigt att investera i bra klädställ som ger ovan nämnda fördelar. De moderna ställen är gjorda för att ge god användning och också för att göra det lättare för kunder att handla. De kan göra enorm skillnad för den som driver butiken och för anställda. Med tanke på detta så är det inte så dumt att lägga lite mer tid på att välja ut rätt inredning för presentation av kläder i butiken.

25 Jun 2018