Displayställ

Tips och trix för dig som jobbar med butiksinredning

Djupa eller grunda störtkorgar

Då man handlar i butiker som har en layout som påminner om ett lager där man går mellan korgar som står på golvet så är det viktigt att det aldrig blir för rörigt. Varor som ska presenteras i störtkorgar måste komma till sin rätt men det här kan bli lite knepigt då de inte står på hyllor i ögonnivå. När man ska välja mellan de djupa eller de grunda störtkorgarna så gäller det förstås att ha varans presentation i åtanke. Om det är så att man hela tiden kommer att fylla på så kanske det inte gör något om man tillfälligt har en halvfull korg men ibland så är de grunda alternativen bättre för att de aldrig upplevs som tomma. Här får man mindre plats men kunden måste inte böja sig för att komma åt.

Störtkorgar för butik

I en butik så ska det vara lätt att röra sig och att komma åt och de grunda störtkorgarna ger både lätt åtkomlighet och smidig hantering. Om det rör sig om ett lager så kan djupa modeller fungera precis lika bra, och för vissa varor som mjuka produkter som inte kommer att skadas av att bli upp plockade för att sedan kastas ner i korgen igen. Idag finns det riktigt snygga modeller både av djupa och grunda störtkorgar så det är alls inte svårt att finna rätt alternativ för den butiksyta eller för det lager som man har.

Ytbehandling

Störtkorgar kan tillverkas i många olika material. Det är vanligt att de tillverkas av metalltråd och sedan ytbehandlas med olika former av elektrolytisk ytbehandling för att få en snygg finish. Förnickling, förzinkning och förkromning är vanliga ytbehandlingssätt. Tänk på att om du lägger metaller i din störtkorg så kan det vara viktigt att använda rätt ytbehandling så det inte sker en metallisk process som gör att dina produkter rostar. Läs mer om ytbehandling av butiksinredning här.

27 Dec 2014